Resevillkor

All handel och verksamhet inom denna webbshop följer svensk lagstiftning.

  1. Allmänna villkor
  2. Hur bokar jag en biljett?
  3. Hur betalar jag min biljett?
  4. Hur ombokar/avbokar jag min biljett?
  5. Åldersregler
  6. WiFi och usb-uttag
  7. Cykel
  8. Sällskapsdjur
  9. Finns det några bagageregler?
  10. SveaWebPay Faktura

1. Allmänna villkor

För att kunna beställa resor med Pendellinjen måste du ha fyllt 18 år. Alla beställningar som görs är bindande. Priserna är inklusive moms. Vi reserverar oss för ev. fel i pris och texter.
Observera att bussen är rökfri, även på toaletten.

2. Hur bokar jag en biljett?

För att boka din biljett med oss kan du använda dig av startsidan här.  Om du föredrar så kan du kontakta oss på telefon eller e-post så hjälper vi dig att skapa en bokning.
Efter bokning får du en bekräftelse via e-post och/eller SMS beroende på vilka kontaktsätt du fyllt i när du gjorde din bokning. Kontakta oss om bekräftelsen uteblir. Det bokningsnummer som du får i bekräftelsen och direkt efter genomförd beställning fungerar som biljett. Det åligger resenären att kontrollera att uppgifterna i orderbekräftelsen stämmer överens med den sträcka, tid och datum som beställts och att ta kontakt med oss snarast möjligt om något skulle vara fel. Du ansvarar även för att vi kan nå dig på det telefonnummer eller e-postadress du anger vid bokningen.

3. Hur betalar jag min biljett?

PROVÅK GRATIS HELA NOVEMBER!

BEVISA ATT VI KAN HA EN FUNGERANDE BUSSLINJE, ÅK DÄRFÖR MED OSS I NOVEMBER!

 

4. Hur ombokar/avbokar jag min biljett?

I nuläget erbjuds ingen ombokning/avbokning på köpta biljetter.

5. Åldersregler

Barn/Ungdom/Senior. Barn- och ungdomsbiljett kan lösas fram tills att man fyller 18 år. För seniorbiljetter ska du vara över 65 år fyllda eller ha förtidspension med intyg från försäkringskassan. Passagerare ska kunna styrka sin ålder.

Av säkerhets- och trivselskäl ska biljett köpas till alla resenärer oavsett ålder.

6. WiFi och usb-uttag

Vår buss är utrustad med WiFi. Dessutom finns usb-uttag för laddning av datorer och telefoner vid varje sittplats.

För användarnamn och lösenord fråga vår Chaufför vid resans start

7. Cykel

Pendellinjen har möjlighet att ta med sig fyra stycken cyklar på varje tur. Ingen nedmontering krävs. För dessa platser gäller först till kvarn.

8. Sällskapsdjur

I nuläget tillåter vi inga djur på vår buss. Undantag görs för ledarhund.

9. Finns det några bagageregler?

Man får ta med högst en (1) väska i bagageutrymmet utan extra kostnad. Bagaget får inte väga mer än 23 kg och ska vara märkt med namn, adress och telefonnummer. Du får även ha med dig ett mindre handbagage inne i bussen. Vänligen observera att Pendellinjen.se inte tar ansvar för värdeföremål eller kontanter som förvaras i bussens lastutrymme då detta är ett utrymme som chaufför inte alltid har full uppsikt över. Givetvis får du som reser med barnvagn eller rollator/rullstol ta med dessa kostnadsfritt i bussens bagageutrymme. Av säkerhetsskäl får inget bagage placeras i bussens mittgång eller vid några utgångar.

Resenärer får inte ta med bagage som är av farlig beskaffenhet eller som kan orsaka avsevärd olägenhet, såsom explosiva och brandfarliga föremål och vätskor samt giftiga, smittbärande och frätande ämnen samt vapen.  Ömtåligt bagage ska vara väl emballerat.

Pendellinjen.se ansvarar ej för skadat, förkommet eller stulet bagage. Vi hänvisar till resenärens egen försäkring. Undantaget då Pendellinjen.se har agerat med grov vårdslöshet eller uppsåt samt i händelse av olycka. Passagerare har, i enlighet med tillämplig lag, rätt till ersättning för bagage som skadats eller förlorats på grund av olyckor som inträffar till följd av användning av bussen. Om bagage förkommer eller glöms kvar, vänligen kontakta kundtjänst.

10. SveaWebPay Faktura

Vid betalning med faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och att du är över 18 år. Du får inte heller ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Pendellinjen överlåtna till Svea Ekonomi AB. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2% per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.